Wat zijn de voordelen van detoxthee

Eerst en vooral is detoxthee verantwoordelijk voor de ontgifting en de reiniging van het lichaam. Terwijl een gewoon dieet alleen gericht is op gewichtsvermindering. Bij correct gebruik kan de toevoeging van ontgiftende thee echter ook de vetverbranding stimuleren.

Het is geen wondermiddel

Ontgiftende thee is geen wondermiddel dat het lichaamsvet in een handomdraai doet verdwijnen, terwijl je naar jouw hamburger reikt. Detoxthee is de aanvulling op een gezonde levensstijl. Zelfs de beste ontgiftingsthee kan je niet helpen als je jouw dieet niet aanpast.

detoxthee hennepWe associëren een regelmatig dieet vaak met onthouding, wat er vaak toe leidt dat we het dieet voortijdig stoppen.

Het voordeel van een detox-theekuur is dus dat we een uitgebalanceerd dieet kunnen volgen zonder honger te lijden en onze stofwisseling kunnen stimuleren met een detox-thee. Dit helpt om de kilo’s eraf te krijgen.

Behalve het gewichtsverlies dat merkbaar is bij regelmatige consumptie van de thee, krijgt hij ook je geest in vorm. Zo zorgt de zogenaamde afslankthee niet alleen voor een verhoogde circulatie, maar ook voor nieuwe energie en een beter gevoel van welzijn.

Hou er wel rekening mee dat je je thee drinkt zonder melk, suiker of andere zoetstoffen. Anders voeg je weer calorieën toe.

Voor wie is ontgiftende thee geschikt

Een ontgiftende theekuur is geschikt voor iedereen die nieuwe energie nodig heeft, de bloedsomloop op gang wil brengen of gifstoffen uit het lichaam wil spoelen. Bovenal is ontgiftingsthee geschikt voor mensen die willen afvallen.

Ontgiftingsthee is niet geschikt voor zwangere of zogende vrouwen, omdat groene thee vaak wordt gebruikt in detoxthee. Deze thee bevat cafeïne en zwangere en zogende vrouwen moeten dit grotendeels vermijden.

Bovendien is ontgiftingsthee niet geschikt als voedselvervanger, maar alleen als voedingssupplement. Mensen met een eetstoornis moeten daarom voorzichtig zijn. Zij moeten het gebruik van een ontgiftende thee bespreken met hun huisarts.

Verschillende soorten detoxthee

detoxthee ontgiftingHet enige verschil tussen de verschillende fabrikanten is dat zij verschillende ingrediënten hebben gekozen. Voor het grootste deel gebruiken alle fabrikanten alleen natuurlijke ingrediënten, maar het effect kan variëren van fabrikant tot fabrikant, omdat verschillende kruiden verschillende effecten hebben. Daarom moet je, voordat je thee gaat kopen, eerst de ingrediënten bekijken en online over de effecten ervan lezen.

Samenvattend kan worden gezegd dat alle fabrikanten zich hebben gespecialiseerd in de volgende spectra met hun ontgiftingsthee:

 • gewichtsreductie
 • beter metabolisme
 • ontgifting
 • betere spijsvertering
 • ontspanning

Een ontgiftingsthee moet worden gekozen op basis van het individuele verlangen naar succes. Er zijn bijvoorbeeld theeën die de vetverbranding stimuleren, thee met- of zonder cafeïne, thee voor lichtheid en welzijn, …

Wat zijn de bijwerking van detoxthee

De thee kan wat onschadelijke bijwerkingen hebben, maar deze zullen na een paar dagen verdwijnen.

De eerste dagen van de ontgiftingskuur kunnen er op de huid onzuiverheden ontstaan. Dit gebeurt, omdat het lichaam de gifstoffen verwijdert. Als de thee regelmatig wordt gedronken, ziet de huid er beter uit.

De thee bevat veel vezels

Detoxthee bevat veel vezels, wat kan leiden tot lichte diarree en winderigheid. Om de minerale balans in evenwicht te houden, moet je veel water drinken.

Als je jouw voedselporties vermindert, terwijl je ontgiftingsthee drinkt, kun je je hongerig voelen. Dit zou echter moeten verdwijnen na een korte periode van acclimatisatie.

Hoe vaak drink je detoxthee

Kant-en-klare ontgiftingsthee moet een keer per dag gedronken worden. Hier moet je letten op de ingrediënten, of ze cafeïne bevatten. Cafeïnehoudende ontgiftingsthee is daarom ’s morgens beter geschikt dan ’s avonds. Anders kan de detox-thee, zoals koffie of energiedrankjes, leiden tot slapeloosheid.

Sommige mensen gebruiken detox-theeën om te vasten. Dit betekent dat ze vast voedsel helemaal vermijden, maar zich alleen voeden met kruidenthee. Dit is geschikt voor ontgifting, maar niet voor gewichtsverlies, omdat je op korte termijn gewicht kan verliezen, maar het jojo-effect kan worden optreden als je na het vasten terugkeert naar je gebruikelijke eetgewoonten.

Bovendien dekt ontgiftingsthee niet alle voedingsstoffen die je nodig hebt. Een ontgiftingstheekuur mag dus niet beperkt blijven tot thee alleen.

Wat zijn de ingrediënten van gemengde detoxthee

theebladerenEen gemengde ontgiftingsthee is een kant-en-klare theemelange van verschillende kruidentheeën.

In deze mengsels wordt erop gelet dat de aanwezige theesoorten een ontgiftende werking hebben. Dit betekent dat de “blended tea’s” de stofwisseling stimuleren, de vetverbranding ondersteunen en de drang om te plassen bevorderen. Dit leidt er onder andere toe dat gifstoffen effectief uit je lichaam worden gespoeld.

Aankoopcriteria

Je kunt detoxthee vergelijken en evalueren aan de hand van deze factoren:

 • hoeveel gram moet je gebruiken
 • in welk formaat kan ik de thee kopen: zakjes, los…
 • wat is de oorsprong van de thee
 • is de thee van organische oorsprong
 • bevat hij cafeïne
 • hoelang moet je het gebruiken

DETOX

Samengevat:

Detoxthee bevat vaak informatie over hoe lang je het moet drinken. Meestal wordt hier een onderscheid gemaakt tussen 14- en 28-daagse kuren. Deze duur moet ook in acht worden genomen.

Sommige fabrikanten geven echter maar een aanbevolen en flexibele gebruiksduur aan, wat geen must is. Het is belangrijk dat je het zelf uitprobeert en beslist of de ontgiftingsthee bij je past of niet.

Het is normaal als je je onwel of zelfs slap voelt tijdens de eerste dagen van de inname. Het is ook niet ongewoon dat je huidconditie eerder verslechtert dan verbetert. Dit komt omdat je lichaam eerst moet wennen aan het voedingssupplement en de giftige stoffen voor je moet elimineren. Dit is merkbaar op de huid.

Na een paar dagen zal je welzijn echter merkbaar toenemen en zal het voor je veel gemakkelijker zijn om door de behandeling heen te komen.

Natuurlijk kan deze behandeling in de toekomst eventueel herhaald worden, want zoals hierboven onder “gewicht” vermeld, bevatten ontgiftingstheeën meer dan een behandeling. Toch moet je een pauze inlassen tussen de kuren door en niet te hard voor jezelf zijn. Deze kuren moeten je welzijn verhogen en niet geassocieerd worden met stress en druk voor jou.

Het is belangrijk dat je alleen een ontgiftingskuur doet als je er echt klaar voor bent. Alleen dan is het leuk en heeft het de gewenste effecten.

Conclusie

Detoxthee is geen afslankthee. Het kan wel gebruikt worden in combinatie met een dieet. Hou je aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid. Koop de thee alleen bij een betrouwbare natuurvoedingswinkel. Dit kan perfect online.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *