Lekker en gezond eten. Deze drie boeken helpen je op weg!

Wil je gezond maar ook lekker eten maar heb je soms geen idee wat je moet koken? Of wil je lekker gezond eten met als bijkomend voordeel dat je afvalt? We beschrijven, ter inspiratie, een drietal kookboeken met heel veel gezonde en lekkere recepten.

Afvallen met gezond en vooral lekker etenAfvallen met gezond en vooral lekker eten door Natalia & Walter Rakhorst

Van dit boek zijn inmiddels al meer dan 125.000 exemplaren over de toonbank gegaan.

Dit boek is door de auteurs samengesteld om te bewijzen dat genieten van lekker eten en afvallen prima samengaan. Ze willen elke dag opnieuw zoveel mogelijk mensen helpen om af te vallen, maar dan op een lekkere manier.

Het boek, afvallen met gezond en vooral lekker eten door Natalia & Walter Rakhorst, bevat 40 zalige recepten en een overvloed aan informatie over afvallen. Door de acht complete weekmenu´s (1250/1500/1800/2100 calorieën) te volgen en de recepten te proeven, ontdek je al snel hoe je lekker eten en afvallen prima met elkaar kunt combineren en vooral dat je het makkelijk gedurende langere tijd kunt blijven volhouden.

Het boek komt, uit veler verzoek, voort uit een online afslankprogramma, Project Gezond.

Dit is wat anderen ervan vinden

De drempel bij sommige boeken over afvallen is erg hoog. Ondanks dat je er vol goede moed aan begint, houd je het niet vol. Vaak zijn de beschreven producten heel duur of nergens verkrijgbaar.

Gelukkig hoorde ik over Project Gezond. Inmiddels ben ik bij week(-menu) zeven beland, vijf kilo lichter en het gaat me nog steeds prima af. Het is heel erg lekker en als gezin eten we allemaal hetzelfde. Ik weet zeker dat ik de rest van mijn streefgewicht ga halen, dankzij de recepten, boodschappenlijstjes en tips om voldoende water binnen te krijgen.

In het boek staan goed samengestelde menu´s en echt bijzonder lekkere recepten. Iedereen hier in huis is enthousiast. Het hele gezin kan mee-eten en de recepten kun je zonder al te veel moeite maken met eenvoudige en pure ingrediënten. Suiker wordt minimaal gebruikt, volkorenproducten juist veel. Eten en toch afvallen gaat echt moeiteloos.

Een echte aanrader. Een lekker overzichtelijk boek met recepten die makkelijk te bereiden zijn. Veel variatie en geen moeilijk gedoe.

Een heel mooi gebonden boek met twee leeslinten. Met de 80/20 methode val je verantwoord af. 80% gezond en lekker, 20% iets minder gezond en lekker. Met heel veel afwisseling en variatie. Met regelmatig vis en minder vlees. Mijn gewicht neemt gestaag af. Wat een enorme aanrader!

FitChef door Mark van OosterwijckFitChef door Mark van Oosterwijck

De auteur van het boek houd zich al van jongs af aan bezig met goede voeding. Als kind had hij te kampen met overgewicht. De strijd tegen dit overgewicht heeft zijn kinderjaren grotendeels beheerst. Daardoor heeft Mark van Oosterwijck zich weten te verdiepen in zaken als goede voeding en fitness. Deze kennis deelt de auteur graag met anderen. Behalve in het boek Fitchef door Mark van Oosterwijck, komen ook de titels het eerste FitChef receptenboek en het boek Vet Verliezen 1.0 van zijn hand. De visie van de auteur op diëten en voeding gaat vooral om kleine aanpassingen en de samenhang. Wanneer je stap voor stap een beetje gezonder gaat leven, wil je niet meer naar die ongezonde levensstijl van voorheen.

FitChef bevat liefst 264 pagina’s met praktische informatie om gezond eten in de praktijk toe te passen. Het legt uit waarom zijn eiwitten zo belangrijk zijn en hoeveel koolhydraten je kunt eten. Welke vetten kun je niet missen? Hoe kun je een hongergevoel het beste tegengaan? Hoe eet je zo natuurlijk mogelijk? Welke producten zijn fijn om in huis te hebben? Op al dit soort vragen en nog vele andere vragen geeft dit boek een duidelijk antwoord. Het boek bevat daarnaast 105 eiwitrijke recepten die binnen 30 minuten op tafel staan.

Dit is wat anderen ervan vinden

In dit boek staat heel veel gezonde, toegankelijke en praktische recepten die in een mum van tijd op tafel staan. De gezonde en snel te bereiden recepten smaken heerlijk. Het boek bevat veel tips. Het is een duidelijk boek.

De recepten zijn helder en duidelijk beschreven. De vermelding van de hoeveelheid eiwit, koolhydraten, voedingsvezel, vet en kilocalorieën ervaar ik als een groot pluspunt. Omdat de hoeveelheid aan ingrediënten, het aantal personen en de bereidingswijze erbij staat vermeld, kan ik de recepten eenvoudig aan mijn eigen behoefte aanpassen. Je wordt er niet alleen fit van, je blijft het ook.

Deze kookboeken helpen je echt goed verder, welk doel je ook hebt. Of dit nou spieropbouw of juist afvallen is.

Het boek is een paar weken in huis en tot nu toe is elk recept lekker, eiwitrijk, gezond en gemakkelijk te bereiden. Wat een mooie boek! Prachtig geïllustreerd en fijne uitleg. Echt kwaliteit! Ik geef het boek een dikke 10!

gezonde goesting door Steffi VertriestDe gezonde goesting door Steffi Vertriest

De schrijfster van dit boek ken je waarschijnlijk van het kookprogramma De Gezonde Goesting en haar blog bye bye cheeseburger. Overheerlijk koken, dat is waar het bij de schrijfster allemaal om draait. Met gezonde ingrediënten worden de lekkerste gerechten op tafel getoverd. Het resultaat is om je vingers bij af te likken. Dit boek is een verzameling van haar recepten met de meeste likes en haar eigen favoriete recepten. Steffi weet raad, of je nu kiest voor een butternut lasagne, een ontbijtje met granola, haar superbekende spaghettipompoen recept of bananen-haver koekjes.

Dit is wat anderen ervan vinden

Dit boek helpt ons enorm om proberen gezonder te leven. Het zijn allemaal makkelijke, hele lekkere en gezonde receptjes. We hebben zoveel inspiratie met het boek De gezonde goesting door Steffi Vertriest opgedaan. Een echte aanrader.

De makkelijke recepten uit dit leuke boekje heb ik al meerdere keren klaargemaakt. Er mag voor mij zeker een tweede vervolg op komen.

Wat een mooie aanvulling is dit boek voor mijn verzameling gezonde kookboeken. Tot nu toe heb ik de vegan ceasarsalade, de amandel-vanille granol en de tomaat-avocado uitgeprobeerd. Stuk voor stuk allemaal erg geslaagd. Ik weet zeker dat dit boek tot één van mijn topfavorieten gaat behoren. Het zijn allemaal gezonde en duidelijke recepten met erg mooie foto’s.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *