Drie tips om veilig op het web te surfen

Surfen op het wereldwijde web is tegenwoordig absoluut niet veilig als je enkele belangrijke maatregelen neemt om problemen te voorkomen. Internetcriminelen en hackers pakken vandaag de dag elke kans om de computers van naïeve, niets vermoedende mensen te hacken en die te gebruiken voor hun eigen doeleinden. Gelukkig zijn er meerdere manieren om mensen die online slechte bedoelingen hebben het onmogelijk of (op zijn minst) erg lastig te maken om andere computers te kraken.

Wil je de garantie op veilig surfen, dan kun je dit door het nemen van een aantal maatregelen snel garanderen. We hebben drie praktische tips voor je op een rijtje gezet die je helpen om voortaan veilig en ongestoord te kunnen internetten! Doe er je voordeel mee en surf ook lekker relaxed op het web, zonder je zorgen te hoeven maken over je privacy en je online veiligheid.

1. Gebruik een veilige en betrouwbare browser

veilig op het webDoor gebruik te maken van een veilige en betrouwbare browser om op het internet te surfen, kun je jezelf een hoop ellende besparen qua veiligheid en privacy. Gebruik Firefox of Chrome om veilig te kunnen internetten. Deze twee browsers zijn bewezen betrouwbaar en helpen je om onbezorgd het internet op te gaan.

Fijn aan zowel Firefox als Google Chrome is het feit dat beide zoekmachines cq. browsers je in staat stellen om de beste zoekresultaten naar boven te krijgen die er online zijn. Je slaat met Chrome en/of Firefox dus feitelijk twee vliegen in één klap je gebruik prima werkende browsers én je weet zeker dat je veilig actief bent op het wereldwijde web!

2. Kies voor een VPN voor optimale zekerheid

Wil je absoluut en 100 procent de garantie dat je anoniem kunt surfen op internet? Gebruik een VPN en je weet zeker dat niemand jouw internetgedrag kan volgen, verstoren of kraken.

VPN staat als afkorting voor Virtual Private Network en biedt 100 procent garantie op anoniem surfen op het wereldwijde web. JE IP-adres wordt, als je VPN hebt, tijdens het surfen en downloaden afgeschermd. Hierdoor ben je altijd onherkenbaar en ontraceerbaar als je op het internet zit. En dat geeft een veilig én relaxed gevoel! Een goede VPN is niet gratis, maar kan wél heel goedkoop. Een overzicht van de beste goedkope VPN’s kan je hier terugvinden.

VPN veilig surfen

3. Installeer en kwalitatief goede virusscanner

antivirusBelangrijk bij veilig surfen op internet is een kwalitatief goede virusscanner. Een virusscanner installeren alleen is echte niet voldoende. Zorg dat je altijd een Virusscanner hebt draaien. Veel computereigenaren die een virusscanner hebben, vergeten deze helaas aan te zetten en/of h virusprogramma regelmatig te updaten. Hierdoor wordt je computer uiteraard erg kwetsbaar voor mensen met slechte bedoelingen, voor malware, hackers, phishing mails, et cetera.

Zorg er daarom voor dat jouw virusscanner altijd actief is en dat je, wanneer er nieuwe updates komen, deze altijd direct installeert om je computer up-to-date te houden. Daarbij is het natuurlijk van belang om te kiezen voor een goede en betrouwbare virusscanner die uitsteekt boven de middelmaat. De aankoop van een professionele virusscanner kan je enorm veel ellende besparen. Zorg er daarom voor dat je hier echt in investeert en qua veiligheid en bescherming geen enkel risico neemt!

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *