Wanneer mogen we eindelijk 8k streaming verwachten van Netflix of Disney+?

Televisies, monitoren en laptops zijn tegenwoordig steeds vaker in staat om uiterst hoge resoluties te streamen. 8K schermen dan ook erg in trek. Dit is natuurlijk ideaal, want zo bekijk je je favoriete films en series in onweerstaanbaar hoge kwaliteit. Helaas blijkt dat veel streamingdiensten zoals Netflix en Disney+ nog geen 8K resolutie ondersteunen. Hieronder lees je er meer over.

Wat is 8K eigenlijk?

8K houdt in dat het scherm waar je mee te maken hebt een resolutie heeft van 7680 x 4320 pixels. Dit is een erg hoge resolutie in vergelijking tot de meeste schermen op de markt. Een 8K scherm is vier keer zo scherp als een 4K scherm van 3840 x 2160 pixels. Omdat een 8K televisie erg veel pixels heeft, wordt het beeld erg scherp weergegeven. Je ziet hierbij alle details. Films en series komen levensecht over, helemaal in combinatie met een groot scherm lijkt het net of elementen uit het scherm spatten. Dit is natuurlijk prachtig, maar er is tot op heden nog maar weinig 8K beeldmateriaal beschikbaar.

netflix streamen popcorn

Wanneer komen Netflix en Disney+ met 8K streaming?

Tot op heden ondersteunen beide streamingdiensten helaas nog geen 8K streaming. Netflix ondersteunt sinds een tijdje nu wel 4K streaming. Hier moet echter wel bij worden vermeld dat je voor een 4K abonnement extra moet betalen en dat lang niet alle films en series in 4K te bekijken zijn. Het gaat om een uiterst beperkt groepje aan films en series die je in volle 4K resolutie kunt bewonderen. 8K lijkt er voor nu dus helaas niet in te zitten voor Netflix, gezien zelfs 4K nog maar amper ondersteund wordt. De kans is trouwens zeer groot dat de prijs van je netflix abonnement omhoog zal gaan als je in 8K zal willen gaan streamen.

Voor Disney+ geldt jammer genoeg praktisch hetzelfde. Wel hebben zij ooit aangegeven in de toekomst 8K streaming te willen ondersteunen, maar ze wachten nog met investeringen om deze ondersteuning daadwerkelijk mogelijk te maken. In de praktijk blijkt namelijk dat nog niet genoeg mensen thuis een 8K scherm hebben staan om deze ondersteuning aan te gaan bieden. Dit maakt het de investering voor veel streamingdiensten, zoals Disney+, nog niet waard.

8k streaming

Is een 8K scherm het dan waard?

Je bent wellicht in het bezit van een 8K scherm of je wil misschien een 8K televisie aanschaffen. De prijzen dalen langzaam maar zeker en dat maakt een eventuele aanschaf steeds aantrekkelijker. Het blijft echter gaan om enkele duizenden euro’s en de ondersteuning vanuit verschillende streamingdiensten en reguliere televisiezenders blijken nog niet echt aanwezig te zijn. Als je 8K beeld wil bewonderen, moet je echt specifiek op zoek gaan naar 8K beelden. Dit is natuurlijk erg jammer, maar een 8K tv koop je ook met het oog op de toekomst. Zoals het er nu naar uitziet, zit er zeker wel toekomst in 8K. Daarvoor moet echter eerst 4K nog de standaard worden.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *