De winter is de beste tijd om airconditioning te kopen

De prijs van een airconditioner varieert van seizoen tot seizoen. Veel mensen kopen deze apparaten in het zomerseizoen als noodmaatregel om de hoge temperaturen te minimaliseren. Weet echter dat de prijzen van airconditioners, of je nu kiest voor een inbouwmodel of één van de populaire mobiele airco’s in de winter veel interessanter worden.

Maar waarom gebeurt dit en waarom zou je profiteren van de koudere maanden om jouw toestel te kopen? Blijf lezen en kom erachter!

Koud weer, aantrekkelijke aanbiedingen

Wie in de winter voorrang geeft aan de aankoop van de airconditioner kan zo’n 30% besparen. Dit komt omdat er tijdens de wintermaanden een sterke daling is in de vraag naar dit type apparaat.

Aan de andere kant, wanneer de temperatuur in het voorjaar weer begint te stijgen, wordt de markt voor airconditioning ook warmer. Dan gaan de prijzen weer omhoog. Met andere woorden, de wet van vraag en aanbod staat garant voor besparingen bij koud weer.

airconditioning toestel

Besparing op de elektriciteitsrekening

Naast het minder betalen voor de airconditioner is het ook mogelijk om met behulp van kennis en technologie een bewustere aankoop te doen. Er zijn modellen op de markt die werken met minder energieverbruik.

Dit is het geval met de omvormers die de gewenste temperatuur sneller kunnen bereiken, naast het feit dat ze ecologisch correct zijn. In tegenstelling tot de meer traditionele modellen vermijdt deze apparatuur energiepieken met grote temperatuurschommelingen. Dit type apparaat levert meestal tot 60% van de energiebesparing op.

Gemak van installatie

Met minder kopers op de markt is er minder vraag naar de installatie van de airconditioning en kunnen de technici die de installatie maken ook betere voorwaarden bieden bij het contracteren van de dienst.

airconditioning installatie

Bovendien zullen de professionals gemakkelijk beschikbaar zijn om de tijd te nemen om ervoor te zorgen dat je het juiste systeem kiest en dat het apparaat op de juiste manier wordt geïnstalleerd.

Met jouw project op voorhand gepland, heeft de installateur die je kiest tijd om aanbevelingen te doen op maat van jouw woning, met minder kans op fouten tijdens de uitvoering van de dienst.

Airconditioning kan ook koude nachten opwarmen

Een tip voor wie ook in de winter van de airconditioning wil genieten, is om te kiezen voor modellen die ook met warme lucht werken, vaak op basis van een warmtepomp. Hoewel de prijs iets hoger is in verhouding tot degenen die deze hulpbron niet hebben, is het mogelijk om een goede kosten-batenverhouding te vinden.

Er zijn steden waar de temperatuur in de loop van het jaar sterk varieert. De zomer is extreem met hoge temperaturen, terwijl de winter zeer lage temperaturen bereikt. In dit soort situaties is warme/koude airconditioning een goede oplossing.

jonge vrouw airco

Voordelen van het gebruik van airconditioning in de winter

Airconditioning kan het klimaat gezonder en aangenamer houden. Voor mensen die lijden aan allergieën, vooral bij koud weer, is dit apparaat in staat om veel allergische crises te voorkomen. Bekijk de andere voordelen van het aanhouden van de airconditioning in de winter:

  • Omgeving op de ideale temperatuur;
  • Minder vochtige lucht;
  • Vernieuwt de lucht;
  • Verwijdert bacteriën, mijten en schimmels uit het milieu;
  • Bespaart elektrische energie;
  • Praktisch.
Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *