Vijf redenen om vandaag nog een VPN-dienst te beginnen gebruiken

Wil jij via een beveiligde verbinding over het internet kunnen surfen? Dan is een VPN verbinding hiervoor de perfecte manier om dit te kunnen doen. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen niet kunnen achterhalen waar je vandaan komt. Op deze manier kun je dus een stuk vrijer, maar ook vele malen veiliger over het internet surfen. Wil jij weten waarom ook jij vandaag nog gebruik zou moeten maken van een VPN? Lees dan snel verder.

VPN DIENSTWaarom kiezen voor een VPN?

De voornaamste reden waarom er steeds meer mensen kiezen voor het gebruik van een VPN, is om ervoor te zorgen dat ze een stuk meer privacy hebben wanneer ze op het net surfen. De encryptie van internetverkeer en verandering van je IP-adres waar een VPN voor zorgt, lenen zich hier uiteraard goed voor. Ook wordt een VPN vaak gebruikt om digitale informatie te beschermen tegen hackers. Om je een idee te geven waarom veel mensen kiezen voor een VPN, hebben we een 5-tal redenen voor je op een rijtje gezet.

Verbergen van je IP-adres

Wanneer je verbonden bent met het internet, krijg je een uniek adres. Dit wordt ook wel het ‘IP-adres’  genoemd. Middels dit adres weten ze exact vanaf waar jij jezelf toegang verschaft tot het web. Wanneer je gebruik maakt van een VPN, krijgen bedrijven en andere instelling het adres van de VPN server te zien. Dit zorgt ervoor dat ze niet kunnen zien waar jij je bevindt en wat je exact doet. In a way kan je door het gebruik van een VPN dus anoniemer surfen op het internet.

Openbare netwerken

Hoe vaak maak jij gebruik van een openbaar netwerk? De kans dat je dit doet is namelijk vrij groot. Zowel op het vliegveld, in de trein en tal van andere openbare locaties hebben vaak een netwerk waar je jezelf eenvoudig toegang tot kunt verschaffen. Doordat dit netwerk openbaar is, loop je natuurlijk de nodige risico’s. Door gebruik te maken van een VPN, worden al je gegeven veilig versleuteld, waardoor kwaadwillenden er niet of nauwelijks bij kunnen.

Veilig downloaden van Torrents

Mensen die torrents downloaden lopen het risico om een flinke claim aan hun broek te krijgen. Logisch, want het downloaden van een film dit nog in de bioscoop is, dat is natuurlijk ook niet heel erg netjes. Door het gebruik van een VPN is dit een stuk veiliger. Zo kunnen ze je namelijk niet traceren en kun je ongestoord iedere gewenste film downloaden.

VPNAnoniem surfen op Google

Google weet natuurlijk alles van je. Niet voor niets vinden veel mensen het daarom fijn om anoniem over het net te kunnen surfen. Zo voorkom je dat Google al je gegevens opslaat en zullen er geen gepersonaliseerde reclames tevoorschijn komen. Daarnaast zijn er natuurlijk nog tal van andere zaken die jij kunt doen om te voorkomen dat Google alles van je te weten komt. Zo is het bijvoorbeeld niet verstandig om in te loggen, mocht je willen dat ze niet alles van je te weten komen.

Uitzending gemist in het buitenland kijken

Het is niet altijd mogelijk om bepaalde landelijke zenders in het buitenland te kunnen kijken. Door gebruik te maken van een VPN verbinding, kun je het zo instellen, dat het lijkt alsof jij je in je eigen land begeeft. Op deze manier kun je dus ook vanuit het buitenland ongestoord allerlei verschillende programma’s zien, zonder dat je hier geen toegang tot hebt.

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *