De beste tips voor langer haar

Het is iets wat iedere vrouw wilt, lang haar dat ook nog eens super gezond is. Om dit te bereiken is het belangrijk dat je goed voor je haar zorgt en maatregelen neemt die ervoor zorgen dat je dit kunt bereiken. Een dosis geduld heb je ook nodig want je haar groeit gemiddeld een centimeter per maand. Met onze tips kan jij over een tijd genieten van prachtig lang haar.

Tips langer haarTip 1. Conditioner gebruiken

Als je je haar lang wilt laten groeien is het belangrijk om iedere dag je haar te verzorgen met behulp van een conditioner. Je verwijdert hiermee de natuurlijk oliën die zich bevinden in je haar. Was iedere dag je haar met een goede shampoo. Shampoos van merken als L’oréal Paris, Schwarzkopf en Garnier zijn prima opties. Na het wassen breng je de conditioner aan. Het biedt extra bescherming aan je haar.

Tip 2. Voorzichtig borstelen

Als je je haar gaat borstelen zorg dan dat je dit voorzichtig doet. Gebruik bij voorkeur een zachte borstel. Dit houdt je haar gezond. Kom je net uit de douche is het aan te raden om te wachten tot je haar volledig droog is. De aanwezige haarschubben staan op dat moment open en als je dan gaat borstelen kan je schade toebrengen aan je haar. Even geduld dus of gebruik maken van een föhn of van een kwalitatieve fohnborstel (hier kan je enkele goede opties vinden).

Tip 3. Variëren met een paardenstaart

Bij lang haar wordt er vaak een paardenstaart gemaakt. Een prachtige manier om je haar te dragen maar het heeft ook een nadeel. Het elastiek kan zorgen voor schade aan je haar. Zorg er daarom voor dat je iedere keer dat je een paardenstaart maakt de elastiek op een andere positie zit.

Tip 4. Haar met koud water afspoelen

Deze tip wil je helemaal niet lezen maar het is echt effectief. Als je je haar afspoelt na het wassen met koud water zorgt dit ervoor dat je haarschubben eerder sluiten waardoor het oplopen van schade minder wordt. Even door de kou heen bijten om je haar super gezond te houden!

lang haar tips

Tip 5. Wikkel je haar niet in een handdoek

Heel veel vrouwen wikkelen de haren in een handdoek wanneer ze klaar zijn met douchen of als ze uit bad komen. Probeer deze gewoonte zo snel mogelijk af te leren want het is hartstikke slecht voor je haren. De haarschubben staan op het moment van wikkelen nog open en kan beschadigd raken door de handdoek. Niet meer doen dus.

Tip 6. Satijnen stof op bed

Waarschijnlijk heb jij zoals vele andere een kussensloop van katoen. Dit ligt vaak het lekkerst is daarom ook het meest gekozen product hiervoor. Voor je haar kun je echter beter kiezen voor een satijnen stof. Katoen is namelijk een ruwe stof wat kan zorgen voor beschadigd haar. Satijn is zacht en dan heb je daar geen last van. En geloof me, eenmaal slapen op een satijnen kussen en je wilt niets anders meer.

Tip 7. Knippen zodat je haar sneller groeit: een fabel!

Er wordt vaak gezegd dat wanneer je je haar af en toe een centimeter of twee afknipt het sneller groeit. Een fabeltje waar dus helemaal niets van klopt. Haar is namelijk dood materiaal. Je haar groeit er niet sneller door en wordt er ook niet gezonder van. Het ziet er natuurlijk wel gezonder uit, maar dat is een ander verhaal. Als je je haar wilt laten groeien kun je de schaar er beter niet inzetten.

tips voor langer haar

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *